Μόλις άκουσε την ποινή πέταξε το ευαγγέλιο στην εισαγγελέα!

Gazzetta team
Μόλις άκουσε την ποινή πέταξε το ευαγγέλιο στην εισαγγελέα!
Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια δίκης δύο νεαρών ανδρών που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία την οποία διέπραξαν από κοινού σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, πέρσι τον Απρίλιο.

Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, 28χρονος, εκ των κατηγορουμένων, σηκώθηκε από το εδώλιο, άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να την πετύχει. Προς στιγμήν επικράτησε αναστάτωση στην αίθουσα. Αστυνομικοί-φρουροί έπεσαν άμεσα πάνω στον 28χρονο κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν, την ίδια ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν άρον-άρον από την έδρα. Άλλοι αστυνομικοί ενστικτωδώς δημιούργησαν ασπίδα προστασίας γύρω από την εισαγγελέα, η οποία, σαφώς αιφνιδιασμένη από την ενέργεια, έμεινε ακίνητη στη θέση της, αλλά δεν ανέφερε κάποιο τραυματισμό.

Η δίκη διεκόπη και το δικαστήριο ζήτησε την εκκένωση του ακροατηρίου, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη. Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν στη διαδικασία παρενέβη λεκτικά ο πατέρας του 28χρονου, που απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».

Ο 28χρονος -που εκτός από την ένοπλη ληστεία βαρύνεται με απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικού δικυκλιστή χωρίς όμως να τον πετύχει- προέβη στην ενέργεια, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία σύγχυση στην αίθουσα, εξαιτίας της παρέμβασης του πατέρα του. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «θλιβερό» το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. Νωρίτερα στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ως «κατασκευασμένες» εξαιτίας της «αναρχικής δράσης» του.

Από την άλλη, ο 29χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε την ένοπλη ληστεία -η λεία της οποίας ήταν 7.100 ευρώ- και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινής μεταμέλεια). Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του για 4 χρόνια, υπό τον όρο ότι κατά το διάστημα αυτό θα παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα λόγω της τοξικομανίας του.

Πηγή: thetoc.gr