Ο Τραμπ πήγε σε εκκλησία Αφροαμερικανών και μπήκε στο ρυθμό

Gazzetta team
Ο Τραμπ πήγε σε εκκλησία Αφροαμερικανών και μπήκε στο ρυθμό
Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ σε εκκλησία Αφροαμερικανών στο Ντιτρόιτ.

Πλήθος διαδηλωτών και ισχυρή αστυνομική παρουσία είχαν περικυκλώσει την εκκλησία, στην οποία παρακολούθησε τη λειτουργία ο υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. «Πήγαινε σπίτι Τραμπ», ήταν ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ο Guardian αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα ότι δεν επετράπη στους συνεργάτες της βρετανικής εφημερίδας να μπουν στην εκκλησία, καθώς οι συνεργάτες του Τραμπ έκαναν λόγο για μία «κλειστή εκδήλωση». Ομως, η λειτουργία αλλά και η ομιλία του Τραμπ καλύφθηκαν τηλεοπτικά.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, ο μεγιστάνας κουνιόταν στον ρυθμό των ψαλμών, ενώ όταν ο πάστορας κάλεσε τους πιστούς να αγκαλιαστούν και να αγαπούν ο ένας τον άλλον, ο Τραμπ αγκάλιασε και χαιρέτισε ανθρώπους δίπλα του, ενώ πόζαρε και για selfie.

Οταν απευθύνθηκε στον κόσμο, διάβαζε το κείμενό του και υιοθέτησε έναν πιο ήπιο τόνο σε σύγκριση με εκείνον στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους. «Είμαστε όλοι αδελφοί και αδελφές και δημιουργηθήκαμε από τον ίδιο Θεό. Πρέπει να αγαπάμε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον», είπε. «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η Αφροαμερικανική κοινότητα υποφέρει από διακρίσεις και ότι υπάρχουν πολλές αδικίες. Θα τις διορθώσουμε. Θέλω να τις διορθώσω», πρόσθεσε.

Ομως, δεν επικεντρώθηκε στο έγκλημα, όπως σε άλλες ομιλίες του, ούτε «άγγιξε» το θέμα της αστυνομικής βίας ενάντια σε μαύρους ή την ένοπλη βία.


Πηγή: iefimerida.gr