Υπερπλήρη τα hotspot στην Ελλάδα, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Gazzetta team
Υπερπλήρη τα hotspot στην Ελλάδα, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ
Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης σήμερα στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Υπερπλήρεις οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας στην Ελλάδα», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N24.

«Η κατάσταση στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχει επιδεινωθεί δραματικά. Συνολικά 12.200 άνθρωποι περιμένουν εκεί καρτερικά. Οι εγκαταστάσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω μπορούν να φιλοξενήσουν κανονικά μόνον 7.450 ανθρώπους. Στη Λέσβο εκατοντάδες μετανάστες μένουν στο ύπαιθρο, όπως μετέδωσαν χθες Τετάρτη ρεπόρτερ από εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τη Χίο, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της ακτοφυλακής. Σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται (…) περίπου 60.000 πρόσφυγες σε καταυλισμούς, κέντρα καταγραφής, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Πολλοί ελπίζουν να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη παρά το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Εκατοντάδες πρόσφυγες κατέφτασαν τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά νησιά

Για το ίδιο θέμα η αυστριακή Die Presse: «Κλιμακώνεται η κατάσταση στα hotspot των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Μετά την άφιξη 560 και πλέον μεταναστών εντός 48 ωρών, βρίσκονται εκεί πλέον 12.000 άνθρωποι. (…) Την ίδια ώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας περισυνελέγησαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες 13.000 άνθρωποι από βάρκες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Η καλοκαιρία διευκολύνει στην παρούσα φάση τη μαζική φυγή».

Πηγή: newsbeast.gr