Έτσι απλά εξοικονόμησαν 4,5 εκατ. στη Βουλή!

Gazzetta team
Έτσι απλά εξοικονόμησαν 4,5 εκατ. στη Βουλή!
«Κόφτης» στις δαπάνες έχει μπει στη Βουλή και, όπως δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία, η ετήσια εξοικονόμηση με την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ..

Ενημέρωση Βούτση για τον προϋπολογισμό

Το ποσό αυτό προκύπτει από τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, από εξοικονομήσεις σε δαπάνες για αυτοκίνητα και κινητά, αλλά και από επαναδιαπραγμάτευση των κτιρίων που μισθώνονται. Χθες, εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ΙΖ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων για την πορεία του προϋπολογισμού, παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.497.033,44 ευρώ...

Από πού έγιναν οι οικονομίες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ν. Βούτσης, μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εξής:

- Από τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών εξοικονομήθηκαν 2.054.000 ευρώ, ενώ, σε συνάρτηση με αυτήν, έγινε εξοικονόμηση 106.000 ευρώ στη δαπάνη της υγειονομικής τους περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ). Ταυτόχρονα, το επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών μειώθηκε κατά 314.626 ευρώ. Ετσι, η συνολική εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 2.474.626 ευρώ.

- Ετήσια μείωση 655.000 ευρώ καταγράφηκε από την επαναδιαπραγμάτευση του leasing των βουλευτικών οχημάτων. Την ίδια στιγμή, 272.850 ευρώ εξοικονομήθηκαν στη σταθερή τηλεφωνία και 64.000 ευρώ στην κινητή τηλεφωνία.

- Σε ό,τι αφορά τον τομέα των μισθωμάτων κτιρίων, προκύπτει μείωση δαπανών κατά 555.701 ευρώ (παύση ή αναπροσαρμογή μισθωμάτων κ.ά.).

- Επίσης, από τη μη ανανέωση συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού, οι δαπάνες στον τομέα της καθαριότητας μειώθηκαν κατά 474.855 ευρώ...


Πηγή: ethnos.gr