Mε το "άγχος" των καραμανλικών ο Κυριάκος και η ΝΔ

Gazzetta team
Mε το "άγχος" των καραμανλικών ο Κυριάκος και η ΝΔ
Να…«κλείσει» σε ότι την αφορά, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, θέλει η ηγεσία της Ν.Δ. και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την εσωστρεφή συζήτηση.

Να…«κλείσει» σε ότι την αφορά, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, θέλει η ηγεσία της Ν.Δ. και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την εσωστρεφή συζήτηση, προσπαθώντας να περιορίσει ή ακόμα και να εξαλείψει τους εσωκομματικούς κραδασμούς.

Στη σκιά των αντιπαραθέσεων με τους καραμανλικούς, αλλά και τα υπόγεια κτυπήματα των σαμαρικών, η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί να εξουδετερώσει τη σχετική συζήτηση που τροφοδοτείται από συγκεκριμένους κύκλους και προκαλεί ζημιά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με δεδομένο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επέλεξε να μην μιλήσει και για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά υπάρχουν διαρροές ότι είναι εξοργισμένος από την επίθεση που δέχεται από συγκεκριμένα κέντρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαρρέει μέσω των συνεργατών του ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει τη θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία αρχών, όπως είναι η ΕΛ.ΣΤΑΤ, όπως έπραξε μετά το 2012, όταν και υπήρχε η συγκεκριμένη αρχή.

«Δεν αμφισβητήσαμε και δεν αμφισβητούμε την εγκυρότητα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ» λένε από τη Ν.Δ. και συμπληρώνουν ότι η Ν.Δ. σταθερά και διαχρονικά, δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων.

Η ηγεσία της Ν.Δ. στέκεται στο επιχείρημα ότι το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το επέλεξε η κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό από τη σημερινή πολύ αρνητική πραγματικότητα για τους πολίτες και την οικονομία που η ίδια διαμόρφωσε και επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι: «Για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το 2009, η θέση μας είναι συγκεκριμένη και σταθερή: ένα διαχρονικό πρόβλημα ελλείμματος και χρέους, που οξύνθηκε και από την συστημική ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση του 2007, μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού, εξαιτίας, κυρίως, πράξεων και παραλείψεων της τότε Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της λογικής τού «λεφτά υπάρχουν».

Είναι εμφανές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να ξεφύγει από την εσωστρεφή συζήτηση και ο ίδιος επιμένει σε συνομιλητές του ότι το ζητούμενο για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα, είναι πώς θα βγάλουμε την πατρίδα μας απ’ την πολύχρονη κρίση και τη συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Πώς θα πάμε με ασφάλεια μπροστά. «Το κύριο, επομένως, δεν είναι οι ευθύνες για το χθες, αλλά το ρεαλιστικό σχέδιο για το σήμερα και το αύριο. Αυτό που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία» λένε στενοί του συνεργάτες.

Πηγή: thetoc.gr