Που πηγαίνουν τα 10.000.000 ευρώ για τον Πολιτισμό (pics)

Gazzetta team
Που πηγαίνουν τα 10.000.000 ευρώ για τον Πολιτισμό (pics)
Αυτά είναι τα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Οι πρώτες εντάξεις έργων του Υπουργείου Πολιτισμού στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεκινούν από τα νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε χώρους και μνημεία-σύμβολα για τα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και της Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 7.247.112 ευρώ όπως:

Η πανάρχαιη πόλη της Πολιόχνης στη Λήμνο, Το ιερό των Καβείρων στη Λήμνο, Το Κάστρο της Μυτιλήνης, ο Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου Συκούση στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Συκούση στη Χίο, Η Νέα Μονή της Χίου (Συντήρηση μαρμαροθετημένων δαπέδων μνημείου εγγεγραμμένου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Το κάστρο της Χίου

Τα έργα αυτά, που στην πλειονότητά τους θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας από τις ίδιες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, θα τονώσουν την τοπική οικονομία των νησιών, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν απασχόληση σε ντόπιους επιστήμονες και εργατοτεχνίτες, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, που, λόγω μεταναστευτικού, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου δοκιμάζονται.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν άλλα τρία έργα Πολιτισμού, με φορείς υλοποίησης τις Εφορείες Αρχαιοτήτων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, και προϋπολογισμό 3.100.000ευρώ και αφορούν:

Στερέωση -αποκατάσταση του εμβληματικού ναού της Επισκοπής στη Σίκινο
Την μετατροπή του παλαιού Σχολείου στη Χώρα Κύθνου σε Μουσείο και
Την ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης (Μόντε Σμιθ) της Ρόδου.

Πηγή: thetoc.gr