Το προσφυγικό «ρίχνει» τη Μέρκελ

Gazzetta team
Το προσφυγικό «ρίχνει» τη Μέρκελ
Τα ποσοστά αποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου έπεσαν απότομα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση - Το 52% των Γερμανών θεωρούν ότι η μεταναστευτική πολιτική της είναι κακή

Τα ποσοστά αποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έπεσαν απότομα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Μόλις έναν χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ZDF δίνει στη συντηρητική Μέρκελ ποσοστό αποδοχής 1,0 σε σχέση με 1,4 τον Ιούλιο σε μία κλίμακα από 5,0 έως -5,0.

Η Μέρκελ έρχεται τέταρτη σε μια κατάταξη των πολιτικών πίσω από τον Πράσινο πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον συντηρητικό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επόμενη εκλογική δοκιμασία για τους συντηρητικούς θα είναι οι εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στα κρατίδια του Βερολίνου και του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας στις οποίες το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να καταγράψει ισχυρή επίδοση.

Η πολιτική ανοικτών θυρών της Μέρκελ προς τους μετανάστες έχει αμφισβητηθεί έντονα μετά τις επιθέσεις σε επιβάτες τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ και έξω από μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως μόνο 44% των Γερμανών θεωρούν ότι η μεταναστευτική πολιτική της είναι καλή και το 52% εκτιμά πως είναι κακή.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως το 54% των Γερμανών πιστεύει πως η αμφιλεγόμενη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τους μετανάστες θα αποτύχει. Περίπου το 35% πιστεύει πως οι συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση θα πρέπει να τερματιστούν λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία.

Πηγή: protothema.gr