«Σαφάρι» της Οικονομικής Αστυνομίας σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο

Gazzetta team
«Σαφάρι» της Οικονομικής Αστυνομίας σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο
Ελέγχους σε καταστήματα της Μυκόνου, της Σαντορίνης και του Ρεθύμνου, για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο εστιατόρια μπαρ στη Μύκονο που δεν είχαν κόψει αποδείξεις 3.052 ευρώ το ένα και 1.730 ευρώ το άλλο, ενώ στη Σαντορίνη βρέθηκαν τέσσερα εστιατόρια- μπαρ που απασχολούσαν εργαζόμενους χωρίς να τους έχουν δηλώσει.

Τέλος, στο Ρέθυμνο, σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 10 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ ένα ακόμα εστιατόριο απασχολούσε άλλους τρεις αδήλωτους εργαζόμενους.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Από την ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες.

Πηγή: newsbeast.gr