Βέλγιο: «Γνωστός στις αρχές» ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά

Gazzetta team
Βέλγιο: «Γνωστός στις αρχές» ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά
Ενας 33χρονος άντρας αλγερινής καταγωγής επιτέθηκε με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών

Πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητα του άντρα που το απόγευμα του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο στο Σαρλερουάέδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε χθες, κατά δύο γυναικών αστυνομικών, ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

Ο άντρας ήταν οπλισμένος με μια ματσέτα και επιτέθηκε κατά δύο γυναικών αστυνομικών, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, ενός άλλου αστυνομικού, ενώ η επίθεση αυτή είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν τρομοκρατική.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη. Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Πηγή: protothema.gr