Το όργιο απάτης με το υγραέριο κίνησης

Gazzetta team
Το όργιο απάτης με το υγραέριο κίνησης
Oργιο... λαθρεμπορίας και νοθείας, καθώς και κλοπών στις αντλίες και στην αγορά του υγραερίου κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου.

Oργιο... λαθρεμπορίας και νοθείας, καθώς και κλοπών στις αντλίες και στην αγορά του υγραερίου κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου.Στόχος των παράνομων διακινητών σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους είναι η... τσέπη 200.000 οδηγών ΙΧ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης μετέτρεψαν τους κινητήρες των οχημάτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν την ακριβή βενζίνη, αλλά τελικά πέφτουν θύματα οικονομικής απάτης.

Επιτήδειοι πρατηριούχοι πωλούν νοθευμένο καύσιμο και διαθέτουν προϊόντα που προορίζονται για θέρμανση ή βιομηχανία Ο τζίρος της απάτης υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ το χρόνο ενώ νόμιμοι επιχειρηματίες του κλάδου κάνουν λόγο για απουσία ελέγχου από την αγορά και ελλιπή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Το μεγάλο κόλπο...


Με δύο τρόπους οι επιτήδειοι εξαπατούν τους οδηγούς. Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στο 0,65 βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τη διαφορά. Το δεύτερο κόλπο με παρέμβαση στην αντλία βάζουν ποσότητες που είναι μειωμένες κατά μέσο όρο κοντά στο 10%.

Πρατηριούχοι και εταιρείες εμπορίας καυσίμων προειδοποιούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις πολύ χαμηλές τιμές.


Πηγή: thetoc.gr