Θύμα «κλοπής» η Ζιζέλ στην τελετή έναρξης στο Ρίο

Gazzetta team
Θύμα «κλοπής» η Ζιζέλ στην τελετή έναρξης στο Ρίο
Πραγματοποιήθηκε η πρόβα της τελετής.

Να κρατήσουν μυστικά τα όσα θα συμβούν στην τελετή έναρξης θέλουν οι διοργανωτές στο Ρίο αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Ο βραζιλιάνικος Τύπος αποκάλυψε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα επιστρατευθούν για την Τελετή Έναρξης θα είναι και η Ζιζέλ!

Η βραζιλιάνα καλλονή πρόκειται να δώσει το «παρών» συμμετέχοντας –μάλιστα- και σε ένα... θεατρικό.

Όπως έχει διαρρεύσει η Ζιζέλ πρόκειται να κάνει την παρουσία της στο γήπεδο, όταν ξαφνικά θα δεχθεί «επίθεση» από ένα άγνωστο, και εκείνη θα αναζητήσει και θα βρει προστασία από τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για ένα θεατρικό σκοπός του οποίου είναι να δώσει ένα μήνυμα για την ειρήνη αλλά και την ασφάλεια. Ωστόσο, η ιδέα αυτή δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τους βραζιλιάνους και τον Τύπο της χώρας.

Η πρόβα της τελετής έναρξης

Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι εθελοντές και ειδικοί προσκεκλημένοι, παρέστησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο γήπεδο Μαρακανά και στην πρόβα της τελετής έναρξης του Ρίο 2016, που έχει διοργανωθεί από τη FilmMaster και είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής στο φημισμένο βραζιλιάνικο στάδιο.

Η παράσταση, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες, παρουσίασε ανάμεσα σε παιχνίδια φώτων και αλληγοριών μια περίληψη της ιστορίας της Βραζιλίας, από την άφιξη των αποικιοκρατών ως την αστικοποίηση των σημερινών μητροπόλεων.

Έτσι, κατά την έναρξή της τρεις μεγάλες καραβέλες διέσχισαν το γρασίδι του Μαρακανά, ενώ εικόνες και κομπάρσοι ντυμένοι στα μπλε προσομοίωσαν τα νερά της θάλασσας. Στη συνέχεια καλύβες και δομές που παρέπεμπαν στους Ινδιάνους, οι οποίοι αντιπροσώπευαν την υποδούλωση και τον εποικισμό, έως ότου το σενάριο άλλαξε και έφτασε στη σύγχρονη εποχή και σε μια φαβέλα.

Για να εντυπωσιάσει τους παρόντες στη συνέχεια ήταν ένα πειραματικό διπλάνο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα από τον πρωτοπόρο της αεροπορίας Αλμπέρτο Σάντος-Ντουμόντ, το όνομα του οποίου φέρει ένα από τα αεροδρόμια του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε χθες το βράδυ κρεμόταν στον αέρα με ένα καλώδιο.

Μετά την ιστορική αναδρομή ξεκίνησε το τμήμα που ήταν αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική, με κλασικά κομάτια όπως το «Κορίτσι από την Ιπανέμα», που έφερε το διάσημο μοντέλο Ζιζέλ να παρελαύνει υπό τους ήχους του φημισμένου τραγουδιού των Τομ Γιόμπιμ και Βινίσιους ντε Μοράες.

Μετά την μπόσα νόβα ήταν η σειρά της σάμπα, της φανκ και της ραπ, με τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Κλαουντίνιο, Μποτσέκα και Μαρσέλο D2. Απόντες χθες αλλά με ασφαλή παρουσία την ερχόμενη Παρασκευή «ιερά τέρατα» της MPB, όπως οι Καετάνο Βελόσο και Ζιλμπέρτο Ζιλ.

Στη συνέχεια η... αναπόφευκτη μεταμόρφωση του Μαρακανά στη λεωφόρο «Σαμποντρόμο» με 600 άρματα καρναβαλιού, που ανήκουν σε 13 διαφορετικές σχολές σάμπα, να προηγούνται της παρέλασης των 206 εθνών τα οποία συμμετέχουν στους Αγώνες. Επικεφαλής ήταν 20 γυναίκες, 16 άνδρες και τέσσερις τρανσέξουαλ, που θα αναλάβουν εκ περιτροπής να οδηγήσουν τις διάφορες αντιπροσωπείες.

Μια απόλυτη καινοτομία από την άποψη της ολοκλήρωσης, που πηγαίνει πολύ πέρα από την παρουσία στην τελετή της Λέα T, του τρανσέξουαλ μοντέλου που είναι κόρη του διάσημου παλαίμαχου Βραζιλιάνου διεθνή ποδοσφαιριστή Τονίνιο Σερέζο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρίο 2016, Μάριο Αντράντα, έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «δεν δείξαμε παρά το 20% απ' αυτό που θα συμβεί την Παρασκευή».


Πηγή: newsbeast.gr