Το θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Βοήθησε να ανακαλυφθεί το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για το ALS

Gazzetta team
Το θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Βοήθησε να ανακαλυφθεί το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για το ALS
Όλοι μας πιστεύαμε πριν από δύο καλοκαίρια ότι ήταν μια ακόμα ηλίθια μόδα, αλλά με το virality που έκανε στο Internet το Ice Bucket Challenge, συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα για να γίνει μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της έρευνας για το ALS.

Η Ιατρική Σχολή του φημισμένου Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (The University of Massachusetts Medical School's) ανακάλυψε πρόσφατα το γονίδιο που ίσως είναι υπεύθυνο για το ALS!

Το Project MinE, όπως είχαν ονομάσει οι επιστήμονες την «αναζήτηση» του γονιδίου που είναι υπεύθυνο για το ALS, δέχθηκε πριν 2 περίπου χρόνια, μια δωρεά από την Ένωση ALS, ύψους 1 εκατομμυρίου δολλαρίων από το Ice Bucket Challenge και έστι συνέχισε τις έρευνες!

Το γονίδιο που ανακαλύφθηκε είναι το NEK1, παραλλαγές του οποίου θα μπορούσαν να μας δώσουν ικανές ενδείξεις για την κατανόηση και ενδεχομένως θεραπεία του ALS.

«Το ALS Ice Bucket Challenge μας έδωσε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να κάνουμε μια σημαντική ανακάλυψη», είπε ο Bernard Muller, ιδρυτής του Project MinE αλλά και ασθενής με ALS!

Να σημειώσουμε ότι 5.000 διαγιγνώσκονται με ALS κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ!

Να λοιπόν που βγήκε και κάτι καλό από μια μόδα...