O σφαγέας του ιερέα με το «αγγελικό» πρόσωπο (pics)

Gazzetta team
O σφαγέας του ιερέα με το «αγγελικό» πρόσωπο (pics)
Τις πρώτες φωτογραφίες του δράστη της αποτρόπαιας επίθεσης στην εκκλησία στην Νορμανδία, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»

Τις πρώτες φωτογραφίες του δράστη της αποτρόπαιας επίθεσης στην εκκλησία στην Νορμανδία, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ο γεννημένος στην Γαλλία Aντέλ Κερμίς, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ. Ο Αντέλ Κερμίς, γεννήθηκε στην Γαλλία, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Όπως τόνισε ο Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι. Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι όροι της αποφυλάκισής του, επέτρεπαν να κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία ή άλλους είδους έλεγχο από τις 08:30 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι. Η επίθεση στην εκκλησία έγινε μέσα σε αυτό το «χρονικό παράθυρο», δηλαδή από τις 09:00 έως τις 11:00.

Ο Jacques Hamel. Ο ιερέας που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές
Ο Jacques Hamel. Ο ιερέας που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές

Σφαγή μπροστά στην Αγία Τράπεζα

Επίθεση των δύο τζιχαντιστών στην εκκλησία και ο σφαγιασμός του 84χρονου ιερέα έχει προκαλέσει σοκ στη βόρεια Γαλλία.

Ολα άρχισαν, όταν δύο άνδρες εισέβαλαν οπλισμένοι με μαχαίρια σε εκκλησία της πόλης Ρουέν στη Νορμανδία και πήραν ομήρους τον 84χρονο ιερέα, δύο μοναχές και δύο πιστούς.

Λίγο αργότερα εκτέλεσαν τον ιερέα, κόβοντας τον λαιμό του. Μια από τις μοναχές δήλωσε μάλιστα στην αστυνομία, ότι οι δράστες υποχρέωσαν τον ιερέα να γονατίσει πριν του κόψουν την καρωτίδα. Η ίδια είπε ότι οι εκτελεστές βιντεοσκόπησαν την πράξη τους.

Πριν συνεχίσουν τη σφαγή εξουδετερώθηκαν από αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Η μαρτυρία της μοναχής: Εκαναν τελετή στην Αγία Τράπεζα

Η αδελφή Ντανιέλ, μια από τις μοναχές που ήταν μπροστά στην άγρια σφαγή, δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Τον υποχρέωσαν να γονατίσει. Ηθελε να αμυνθεί. Και έτσι έγινε η τραγωδία. Τραβούσαν βίντεο με την πράξη τους. Εκαναν μια μικρή θρησκευτική τελετή γύρω από την αγία τράπεζα, στα Αραβικά. Ηταν τρομακτικό!»

Μια άλλη γυναίκα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro: «Ηρθαν ξαφνικά. Μιλούσαν αραβικά, Είδα ενα μαχαίρι. Εφυγα όταν άρχισαν την επίθεση στον πατέρα Jaques. Δεν ξέρω καν αν κατάλαβαν ότι έφυγα.»

Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν τόσο ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο υπουργός ΕσωτερικώνΜπερνάρ Καζνέβ.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι οι δύο δράστες ήταν τρομοκράτες του ISIS, κάτι που «επιβεβαιώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση, μεταδίδοντας πως δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας.

Οι δράστες της επίθεσης "αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού" που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

Πηγή: thetoc.gr