Έρχονται ταινιάρες από Marvel και DC! (pics & vids)

Gazzetta team
Έρχονται ταινιάρες από Marvel και DC! (pics & vids)
Η «Wonder Woman» της ανερχόμενης Γκαλ Γκαντότ, η πολυαναμενόμενη «Ομάδα Αυτοκτονίας» του Ντέιβιντ Αγιερ, η ενωμένη ομάδα των υπερηρώων του «Justice league», ο «Doctor Strange» του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η «Captain Marvel» της φρεσκοβραβευμένης με Οσκαρ Μπρι Λάρσον...

Στρατιές ολόκληρες από σούπερ ήρωες «εισέβαλαν» στο μεγάλο διεθνές ετήσιο συνέδριο του Comic-Con που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου στο Σαν Ντιέγκο καθώς τα δύο κυρίαρχα στο είδος στούντιο, της Warner και της Marvel, πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια 12 συνολικά υπερηρωικών περιπετειών έως το 2019. Εξι ταινίες κρατάει στο οπλοστάσιό της η Warner διαθέτοντας τα δικαιώματα των κόμικς της DC Comics σε μια μάχη στήθος με στήθος για την επόμενη τριετία με την κυρίαρχη στον χώρο Marvel που διαθέτει άλλες έξι.

Η Marvel μπορεί να έχει τις περισσότερες επιτυχίες στη χολιγουντιανή αρένα, ωστόσο η Warner επιχειρεί να βγει δυναμικά μπροστά με την «Ομάδα Αυτοκτονίας» που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Αυγούστου σε 3D.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Αγιερ με πολυπρόσωπο καστ από το οποίο ξεχωρίζουν οι Γουίλ Σμιθ, Τζάρεντ Λέτο (στον ρόλο του Τζόκερ), Μάργκοτ Ρόμπι και Βαϊόλα Ντέιβις, τούτη η περιπέτεια μας συστήνει μια ομάδα επικίνδυνων, φυλακισμένων Σούπερ Κακών καθώς στρατολογούνται από την αμερικανική κυβέρνηση με την αποστολή να νικήσουν μια αινιγματική, ανυπέρβλητη οντότητα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο εμπορικούς και πολυαναμενόμενους κινηματογραφικούς τίτλους του 2016 ενώ ταυτόχρονα η Warner ανεβάζει ταχύτητες στο μάρκετινγκ της «Wonder Woman» που θα δούμε στην Ελλάδα στις 8 Ιουνίου του 2017. Γνωστή στο κοινό από το ντεμπούτο της στο «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης» του Ζακ Σνάιντερ, η Ελληνίδα αμαζόνα Νταϊάνα Πρινς/Γουόντερ Γούμαν θα έχει τη σόλο ταινία της υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Πάτι Τζένκινς («Monster»).

Ο μύθος την θέλει πριγκίπισσα των Αμαζόνων που αφήνει το παραδεισένιο της νησί όταν ένας Αμερικανός πιλότος, επιζών αεροπορικού ατυχήματος, την πληροφορεί για την εξάπλωση ενός πολέμου στον έξω κόσμο.

Το ίδιο στούντιο έχει τέσσερις ακόμη άσους στο δυναμικό της παραγωγής του. Καταρχήν, το «Justice league» του Ζακ Σνάιντερ που γυρίζεται στο Λονδίνο με πληθώρα ονομάτων στο καστ και τους Μπεν Αφλεκ, Χένρι Κάβιλ, Γκαλ Γκαντότ και Τζέισον Μομόα μεταξύ άλλων στις επάλξεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό ως Μπάτμαν, Σούπερμαν, Γουόντερ Γούμαν και Ακουαμαν, αντίστοιχα. Επίσης, το «The Flash» με πρωταγωνιστή τον Εζρα Μίλερ που θα βγει το 2018 όπως και το «Aquaman» του Τζέιμς Γουάν με τον γνωστό από το «Game of thrones» Τζέισον Μομόα στον ρόλο του αμφίβιου βασιλιά της Ατλαντίδας. Τέλος, υπάρχει ακόμη η ατιτλοφόρητη σόλο ταινία «Μπάτμαν» του Αφλεκ που ο ίδιος θα σκηνοθετήσει (το σενάριο είναι σε στάδιο συγγραφής).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο της Marvel που συνεχίζει να παράγει ταινίες χωρίς σημάδια κόπωσης, το βάρος πέφτει σε νέους σταρ για να σηκώσουν το φορτίο των υπερπαραγωγών. Ανάμεσα σ' αυτούς και ο δημοφιλής Βρετανός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ετοιμάζεται για το πρώτο του μεγάλο μπλοκμπάστερ ως «Doctor Strange».

Για τον ερχόμενο Οκτώβριο έχει οριστεί το ραντεβού του κοινού με την ταινία του Σκοτ Ντέρικσον στο οποίο ο Κάμπερμπατς υποδύεται έναν μεγαλομανή χειρουργό που αφού βλέπει την καριέρα του να καταστρέφεται, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή όπως και το προνόμιο να σώσει τον κόσμο. Το 2017 έρχεται το δεύτερο κεφάλαιο της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας «Φύλακες του γαλαξία», επιτυχία του 2014 από ένα τελείως πρωτότυπο σενάριο που δεν αφορά τόσο το είδος της υπερηρωικής περιπέτειας, με την υπογραφή ξανά του Τζέιμς Γκαν και τους Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα και Ντέιβ Μπαουτίστα στους πρώτους ρόλους μαζί τώρα με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Αριστερά, από αλαζόνας νευροχειρουργός ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μεταμορφώνεται σε Doctor Strange. Δεξιά, ο Τζέισον Μομόα είναι ο «Aquaman» της Ατλαντίδας
[Αριστερά, από αλαζόνας νευροχειρουργός ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μεταμορφώνεται σε Doctor Strange. Δεξιά, ο Τζέισον Μομόα είναι ο «Aquaman» της Ατλαντίδας]

Του χρόνου θα δούμε και το τρίτο κεφάλαιο του «Thor», με υπότιτλο «Ragnarok», που πρόσφατα άρχισε γυρίσματα στην Αυστραλία με τους Κέιτ Μπλάνσετ και Τζεφ Γκόλντμπλαμ να βρίσκουν μια θέση δίπλα στους πρωταγωνιστές Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλεστον και Αντονι Χόπκινς ενώ στην ταινία εμφανίζεται και ο Μαρκ Ράφαλο ως Hulk. Κι έτσι καθώς οι υπερήρωες της Marvel περνούν από τη μία ταινία στην άλλη, ενώνονται, χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν, το επόμενο καλοκαίρι θα ξαναδούμε ένα... καινούργιο φραντσάιζ Σπάιντερ Μαν στο «Spider-Man: Homecoming». Ο νεαρός πρωταγωνιστής Τομ Χόλαντ μας συστήθηκε στο φετινό «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» και τώρα απασχολείται στα γυρίσματα του νέου φιλμ για τον Ανθρωπο-Αράχνη με τη συμμετοχή και του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ/ Iron Man. Οσο για τον εκδικητή Μαύρο Πάνθηρα ή αλλιώς «Black Panther», αυτός έχει βρει τον ιδανικό ενσαρκωτή στο πρόσωπο του Αφροαμερικανού Τσάντγουικ Μπόσμαν και σκηνοθέτη στα χέρια του Ράιαν Κούγκλερ με «κλεισμένη» ημερομηνία εξόδου τον Φεβρουάριο του 2018.

Στις εκπλήξεις του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο η εμφάνιση της οσκαρούχας από φέτος Μπρι Λάρσον («Το δωμάτιο») που δεν πρόλαβε να κρατήσει στα χέρια της Οσκαρ και πήρε ένα εισιτήριο για το σύμπαν της «Captain Marvel» του 2019 όπου θα υποδυθεί την εξωγήινη Κάρολ Ντάνβερς.