Φόβος από δηλητηριώδες ψάρι στα νερά της Κρήτης!

Φόβος από δηλητηριώδες ψάρι στα νερά της Κρήτης!

Ενα ψάρι με δηλητηριώδη αγκάθια που δεν συναντάται στις ελληνικές θάλασσες βρέθηκε στα νερά του Λασιθίου Τι προειδοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Φόβος από δηλητηριώδες ψάρι στα νερά της Κρήτης!

Ενα ψάρι με δηλητηριώδη αγκάθια που δεν συναντάται στις ελληνικές θάλασσες βρέθηκε στα νερά του Λασιθίου  Τι προειδοποιεί το  Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. 

Το ξενικό ψάρι Pterois miles (devil firefish, common lionfish, λεοντόψαρο), βρέθηκε  στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (μεταξύ Μακρύ Γιαλού και Κουτσουρά) του νομού Λασιθίου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το Ενυδρείο Κρήτης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσιών Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Όπως αναφέρει το ενυδρείο το λεοντόψαρο που συλλέχθηκε από ψαρά έχει μεταφερθεί ζωντανό στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης. Το είδος κατάγεται από την Ερυθρά Θάλασσα και εισήλθε στη Μεσόγειο, μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Η παρουσία του έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου ενώ η πρώτη παρατήρηση στα ελληνικά νερά έγινε στην περιοχή της Ρόδου (καλοκαίρι 2015) και έχει ανακοινωθεί σε επιστημονικό περιοδικό από το προσωπικό του ΥΣΡ.

Σύμφωνα με το ενυδρείο Κρήτης «Κρίνεται απαραίτητη η προειδοποίηση των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα εξ αιτίας των δηλητηριωδών του αγκαθιών», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ενυδρείο Κρήτης τέλος εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια στον ψαρά Χαρίλαο Φραγκάκη για την άμεση ειδοποίηση, την παροχή πληροφοριών και την άψογη συνεργασία.

Με την ευκαιρία αυτή «παρακαλείται όποιος συλλέγει κάποιο δείγμα του λεοντόψαρου, να μας ενημερώσει ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση περισυλλογή του, τόσο για τον εμπλουτισμό του Ενυδρείου Κρήτης όσο και για την ανάγκη περαιτέρω μελέτης».

 

 

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet