Βίτσας: Η απλή αναλογική μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει

Βίτσας: Η απλή αναλογική μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει

«Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα έχουμε συμβάλλει στην αναγέννηση του πολιτικού συστήματος θα έχουμε κάνει ένα άλμα στην εμπέδωση της πολιτικής ισότητας», ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και τόνισε ότι η απλή αναλογική, «μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει».

Βίτσας: Η απλή αναλογική μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει

«Δίνει προοπτική αναγέννησης του ενδιαφέροντος των πολιτών για την πολιτική», συνέχισε ο κ. Βίτσας και εκτίμησε ότι η απλή αναλογική, θα ανατρέψει το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίσαμε και θα ωθήσει σε διαφορετικές πολιτικές συμπεριφορές πολιτικών κομμάτων και μορφωμάτων και του ίδιου του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί κίνδυνο ακυβερνησίας ανέφερε, ότι «η ακυβερνησία, δεν προέρχεται από το εκλογικό σύστημα αλλά από την αδυναμία και της πολυπληθέστερης ομάδας να επιλύσει τα προβλήματα που απασχολούν τον λαό».

Πρότεινε τέλος να προβλεφθεί στο Σύνταγμα η επέκταση του αναλογικού εκλογικού συστήματος στην εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, ώστε να «ενισχυθεί η αναλογικότητᨻ.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Best of internet