Cyber- επίθεση στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα

Gazzetta team
Cyber- επίθεση στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα
Επίθεση από χάκερς καταγγέλλει η γνωστή οργάνωση wikileaks, η οποία χθες, Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημοσιοποιήσει αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των wikileaks, «ο χρόνος της επίθεσης δείχνει ρόλο της κυβέρνησης της Άγκυρας και των συμμάχων της», παρά το γεγονός ότι παραδέχονται ότι δεν είναι βέβαιοι για την πηγή της και ποιος βρίσκεται πίσω από την δολιοφθορά.

Η οργάνωση είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση 300.000 emails και ακόμα 500.000 εγγράφων που «θα αποκάλυπταν και θα εξέθεταν την δομή πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία», καθώς και το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, το AKP.

Μάλιστα, αναμένοντας δράση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης που θα προσπαθούσε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση, τα wikileaks είχαν συστήσει άλλες «οδούς» για τους χρήστες που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας στην είδηση, όπως το uTorrent και το TorBrowser.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε τα wikileaks θα ανακάμψουν από την «κυβερνο-επίθεση» αυτή και θα μπορέσουν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τα εν λόγω έγγραφα.

Τα wkileaks είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική, δημοσιογραφική οργάνωση που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2006, από τον Τζούλιαν Ασάνζ (ανεπισήμως), τον Αυστραλό ακτιβιστή που από το 2012 έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καταγγέλλοντας ότι «το σύστημα προσπαθεί να τον εξοντώσει δικαστικά».



Πηγή: iefimerida.gr