Τουρκία: Λάθος «συναγερμός» στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Gazzetta team
Τουρκία: Λάθος «συναγερμός» στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ
Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε ότι στρατιώτες στην αεροπορική βάση ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι υπήρξαν συλλήψεις. Αργότερα αυτό διαψεύστηκε.

Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Μετά από λίγη ώρα διαψεύστηκε ο ισχυρισμός από την Αεροπορική Βάση χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις για τους δυνατούς θορύβους που ακούστηκαν στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε ότι στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι υπήρξαν συλλήψεις.

«Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι επιχειρήσεις, θα συνεχίσουμε τη μάχη μας εναντίον του Ντάες (Ισλαμικό Κράτος) είτε σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη του συνασπισμού είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θα επαναλάβουμε τη συνεργασία μας με το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πηγή: protothema.gr