Εικόνες και βίντεο από το απέραντο κάμπινγκ που έχει μετατραπεί το ΑΠΘ

Gazzetta team
Εικόνες και βίντεο από το απέραντο κάμπινγκ που έχει μετατραπεί το ΑΠΘ
Δημοσιογράφος του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» κατάφερε να καταγράψει πλάνα από το αυτοσχέδιο κάμπινγκ αναρχικών και αλληλέγγυων μέσα στους χώρους του Ιδρύματος - Συνελήφθη Βρετανός εκτός του Ιδρύματος με μαχαίρι και σιδηρογροθιά.

Σε ένα απέραντο... κοινόβιο φαίνεται πώς έχει μετατραπεί ήδη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου δεκάδες αναρχικοί και αλληλέγγυοι στους μετανάστες έχουν ήδη σπεύσει να κατασκηνώσουν -κυριολεκτικά- στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Camp «No Border 2016».

Μετά το κάλεσμα, που έγινε γνωστό μόλις χθες, η εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, και θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουλίου.

Το σκηνικό που επικρατεί στους χώρους του ΑΠΘ κατάφερε να καταγράφει δημοσιογράφος του Ράδιο Θεσσαλονίκη, που μπήκε στη Νομική Σχολή του Ιδρύματος, κάνοντας ότι είναι η μητέρα πρωτοετούς φοιτήτριας, που ήθελε να εγγράψει την κόρη της στα μητρώα.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κρυφή κάμερα του ραδιοφωνικού σταθμού είναι πρωτόγνωρες, καθώς, μεταξύ άλλων, οι καταληψίες κυκλοφορούν ελεύθερα στο κτίριο, ενώ μια άγνωστη γυναίκα προσφέρεται να... ξεναγήσει τη «μητέρα» στους χώρους της Νομικής, για να της αποδείξει ότι δεν λειτουργεί!

Ήδη, δε, η αστυνομία, που πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους περιμετρικά του ΑΠΘ, προχώρησε στη σύλληψη 29χρονου Βρετανού, ο οποίος είχε μαζί του μαχαίρι και σιδηρογροθιά.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα ύποπτο όχημα και προσήγαγαν τους δύο αλλοδαπούς επιβάτες. Στην κατοχή του Βρετανού βρέθηκαν η σιδηρογροθιά και το μαχαίρι και συνελήφθη. Η Ολλανδή συνεπιβατιδά του προσήχθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.

Ως γνωστόν, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, έχει ζητήσει να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός των χώρων του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η εισαγγελική λειτουργός καλεί την Αστυνομία να την ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να έχει ιδία άποψη. Της παραγγελίας προηγήθηκε ενημέρωση της κυρίας Κακάλη από τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έκνομων ενεργειών.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται, αποφάσισε να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή, με αποτέλεσμα αντιεξουσιαστές να σπάσουν τα λουκέτα και να προχωρήσουν στην κατάληψη της Νομικής.

Πηγή: protothema.gr