Προς μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2,5%

Gazzetta team
Προς μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2,5%
Εντείνονται οι πιέσεις στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης για τον εκλογικό.

Με τη ντρίπλα της μείωσης του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3 στο 2,5% το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να εντείνει τις πιέσεις προς τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 2/3 της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

Το σχετικό παράθυρο είχε αφήσει ανοιχτό χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο να φέρει την πρωτοβουλία στη Βουλή.

Στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις στην Επιτροπή της Βουλής εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερη θέση, καθώς Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο εσωτερικό τους ακροατήριο για τυχόν απόρριψη μίας τέτοιας ευνοϊκής για τα μικρά κόμματα πρωτοβουλίας.

Ειδικά για το Ποτάμι που κινείται δημοσκοπικά κάτω από το όριο του 3%, εκτιμάται ότι η θέση του Στ. Θεοδωράκη θα είναι πολύ... άβολη εάν απορρίψει την μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2,5%, καθώς το κόμμα του κινείται δημοσκοπικά κάτω από το σημερινό όριο.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ, το οποίο ζητά πλήρη κατάργηση του ορίου εισόδου.

Ενδεικτικό των σκέψεων που υπάρχουν στο Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, εμμέσως έδωσε το πράσινο φως από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου, τονίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν "όριο ασφαλείας" το 2,5% για τα εθνικά ζητήματα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει το 3%, αλλά επαναλαμβάνω ότι το "όριο ασφαλείας" είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα. Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με βουλευτή του ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: newsbeast.gr