Επιμένει ο Σταθάκης ότι δεν υπήρχε σκέψη για Plan X

Gazzetta team
Επιμένει ο Σταθάκης ότι δεν υπήρχε σκέψη για Plan X
"Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από το ευρώ", υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομίας από τη Βουλή.

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί επιχείρησης "οικονομικού πραξικοπήματος" με το περίφημο Plan X, επιχείρησε να αποσείσει σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν υπήρξε ποτέ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε τα όσα αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρειθ, "φαντασιακή ιστορική κατασκευή" κατηγορώντας τη ΝΔ ότι την εκμεταλλεύεται καταδεικνύοντας "το αδιέξοδό της". Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αν υπήρχε Plan Χ θα το γνώριζε σίγουρα το οικονομικό επιτελείο.

"Μπορεί να υπήρχε καταστροφικό σχέδιο Β, και ουδείς εκ του οικονομικού επιτελείου να αγνοούν την ύπαρξή του; Ο κ. Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, εγώ, να μην το ξέραμε; Θέλετε με αυτό να κάνετε πολιτική και εξεταστική επιτροπή; Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που θέλετε να παρουσιάσετε. Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε να βγει από το ευρώ η χώρα. Φαντασιακή ιστορική κατασκευή δείχνει το αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στακάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση είχε με το σχέδιο Βαρουφάκη.


Πηγή: skai.gr