«Η Ελλάδα είναι νησίδα σταθερότητας», είπε ο Μητσοτάκης από το Ισραήλ

Gazzetta team
«Η Ελλάδα είναι νησίδα σταθερότητας», είπε ο Μητσοτάκης από το Ισραήλ
Τη θέση ότι η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος βρίσκεται στο Ισραήλ για τριήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο περιοδείας του για την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

«Η παρουσία σας εδώ είναι η πραγματική προσφορά και συνεισφορά. Εχει σημασία για τους χριστιανούς δώ. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής» είπε από την πλευρά του ο Πατριάρχης.

Στην απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχετε δίκιο να επισημαίνεται ότι σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας η Ελλάδα παραμείνει μια νησίδα σταθερότητας. Και εμείς αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις και εσείς με την γεωγραφικής απόσταση τα βλέπετε πιο αντικειμενικά. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει η αίσθηση αδιέξοδου, ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση και μια απαισιοδοξία. Υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα παίξει το ρόλο ενός παθητικού παίκτη στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει απολέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πατριάρχης αναγόρευσε τον κ. Μητσοτάκη σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Πηγή: ethnos.gr