Στα άκρα Καμμένος - ΝΔ για το ρόλο του στρατού στο δημοψήφισμα

Gazzetta team
Στα άκρα Καμμένος - ΝΔ για το ρόλο του στρατού στο δημοψήφισμα
Οι αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β' από τον καθηγητή Γκαλμπρέιθ πυροδότησαν οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον υπουργό Άμυνας.

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τη ΝΔ, προκαλούν οι αποκαλύψεις του άλλοτε συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Plan B - το σχέδιο εξόδου από το ευρώ και μετάβασης στο εθνικό νόμισμα.
Τη σύγκρουση πυροδότησε η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος είπε: «Θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επέλεξε να μην απαντήσει ευθέως στον κ.Κουμουτσάκο, ωστόσο κύκλοι του υπουργού ανέφεραν ότι «παρακαλούμε τον κ. Κουμουτσάκο όταν αναφέρεται στην εθνική άμυνα να διατηρεί μόνο την ιδιότητα του "πυραύλου"».

Η αντίδραση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ αυτή τη φορά ήταν άμεση και σε απάντηση προς τους «κύκλους του υπουργού» εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία η Συγγρού θέτει το ερώτημα ποιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε ο κ.Καμμένος στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τον κ.Τσίπρα. Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Στις 2 Ιουλίου 2015, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Π. Καμμένος δήλωνε:

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό… Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν, με την αποστολή τους, την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό".
Αντί ανεύθυνων διαρροών, καλούμε τον κ. Καμμένο να απαντήσει:
Ποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τον κ. Τσίπρα;

Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή, για τα όσα διέπραξαν το 2015.
Περιμένουμε να δούμε εάν θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής».

Πηγή; protothema.gr