Tρύπα στο σασί της Porsche του Μαυρίκου...

Gazzetta team
Tρύπα στο σασί της Porsche του Μαυρίκου...
Μια περίεργη τρύπα στο σασί της Πόρσε, κάτω από το κάθισμα του οδηγού & η έκρηξη στη δεξιά εξάτμιση του ακριβού αυτοκινήτου, είναι τα δύο νέα ευρήματα των ερευνητών.

Μια περίεργη τρύπα στο σασί της Πόρσε, κάτω από το κάθισμα του οδηγού και η έκρηξη στη δεξιά εξάτμιση του ακριβού αυτοκινήτου, είναι τα δύο νέα ευρήματα των ερευνητών στην Καγιέν του Π. Μαυρίκου.

Και για τα δύο οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη πειστική εξήγηση σε εκείνο όμως που καταλήγουν είναι ότι υπήρξε μπλοκάρισμα του κιβωτίου ταχυτήτων και σε αυτά τα στοιχεία οφείλεται η ανάφλεξη του πολυτελούς SUV που οδήγησε στον θάνατο τον εκδότη.

Την περασμένη Πέμπτη οι ειδικοί πραγματογνώμονες κατέθεσαν αίτημα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να αφαιρέσουν από το καμένο όχημα το κιβώτιο ταχυτήτων για περαιτέρω έρευνα, ενώ παράλληλα ζητούν από το Εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. να προσδιορίσει από πού προήλθε η οπή στο δάπεδο, όπως και η θραύση στην εξάτμιση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα δώσουν την εικόνα της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο 43χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου στη μοιραία διαδρομή στην Αττική οδό.

Τα ερωτήματα που πρέπει φυσικά να απαντηθούν είναι πρωτίστως αν το τραγικό συμβάν οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε δολιοφθορά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Π. Μαυρίκος δεν κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ο Παναγιώτης Μαυρίκος πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις των λαδιών που εισήλθαν από το σύστημα εξαερισμού στην καμπίνα του αυτοκινήτου, αλλά και λόγω της κατάσταση στην οποία ενδεχομένως βρισκόταν, δεν κατάφερε να βγει από τη δεξιά πόρτα, προλαβαίνοντας μόνο να ανάψει τα αλάρμ του αυτοκινήτου και να κάνει μια προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα του οδηγού.


Πηγή: thetoc.gr