Υπέρ της ευθανασίας ο Σταύρος Θεοδωράκης

Gazzetta team
Υπέρ της ευθανασίας ο Σταύρος Θεοδωράκης
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετείται στο διάλογο που επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο για το δικαίωμα στην ευθανασία, μετά τη σχετική εξομολόγηση που έκανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος.

Ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «“Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει”. Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη “συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο”. Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «ευθανασία». Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του “Εγώ και ο θάνατός μου”»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπληρώνει ότι «ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές δυτικές χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος».

Πηγή: topontiki.gr