«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Gazzetta team
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες, που δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «επιστολή-κόλαφο» και προχώρησε σε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι σχεδιάσει να «χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές». «Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του "Υπουργού Προπαγάνδας", η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, που παράλληλα σημείωσε ότι η απάντηση του Ν. Παππά είναι «άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ειρωνικό τόνο ζήτησε «συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ, ενδεχομένως να σιωπούσε».

«Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν -έστω και με χρονοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ. Για "καθεστώς" έγραψε το "Βήμα", για "κόλαφο" μίλησε η "Καθημερινή". Αναμάσησε και τους δύο όρους η ΝΔ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

«Μοιραίοι άνθρωποι της Κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία» αναφέρει, και συνεχίζει: «Παραζαλισμένοι από τις επιστολές- χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ethnos.gr