Αν βγάζεις selfies θα βγάλεις και ρυτίδες!

Gazzetta team
Αν βγάζεις selfies θα βγάλεις και ρυτίδες!
Αν είστε φαν των selfies και αυτοφωτογραφίζεστε συχνά, τότε θα πρέπει να προσέχετε!

Για ποιο λόγο; Διότι ορισμένοι δερματολόγοι υποστρίζουν πως αν εκθέτετε το πρόσωπό σας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, το δέρμα σας μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη.

Ο λόγος; Αυτά τα φώτα και η ακτινοβολία μεταβάλλουν την δομή του δέρματος όπως τα μέταλλα και άλλες ιδιότητες προκαλώντας μία ορατή πρόωρη γήρανση. Μάλιστα οι δερματολόγοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν με ποιο χέρι κρατάτε το κινητό σας για να βγάλετε selfie βλέποντας απλώς ποια πλευρά του προσώπου είναι πιο κατεστραμμένη ή έχει περισσότερες ρυτίδες.

«Πιστεύω πως υπάρχει ένα εμπόδιο στην αγορά των προϊόντων που προστατεύουν το δέρμα γιατί γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που αυτοφωτογραφίζονται και bloggers κι έρχονται σε μένα και διαπιστώνω την γήρανση που έχουν υποστεί».

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν διαφορετικό τύπο ακτινοβολίας που το αντηλιακό δεν μπορεί να μπλοκάρει. Ακόμη και το μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες μας μπορεί να βλάψει το δέρμα μας» δήλωσε ο δερματολόγος Simon Zokaie.

Η μόνη λύση σύμφωνα με τον Zokaie αλλά και άλλους δερματολόγους είναι οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων να περιορίσουν ή να σταματήσουν εντελώς να βγάζουν selfie φωτογραφίες, να κάνουν συχνά peeling προσώπου και να προσθέσουν στην διατροφή τους πολλές αντιοξειδωτικές τροφές.

Πηγή: koolnews.gr