Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια (pics)

Gazzetta team
Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια (pics)
Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, με την περιοχή να έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή μέσα στις τελευταίες ώρες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας να σπεύδουν μαζικά στο σημείο.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία

Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε πριν λίγο και φλέγεται ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Το αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Πηγή: protothema.gr