Μακελειό από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Gazzetta team
Μακελειό από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία
Τουλάχιστον επτά πολίτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον επτά, ανάμεσά τους τρεις φρουροί ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και 10 τραυματίες", δήλωσε ο Ιμπραήμ Μοχάμεντ, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το ξενοδοχείο Naasa Hablood όπου συχνάζουν πολιτικοί, ήταν ο στόχος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα.

"Αρχικά ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ακούγονταν πυρά από αυτόματα όπλα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου", δήλωσε ο Αμπντιχαφίντ Μιντέι, ένας άνδρας που κατοικεί κοντά στο ξενοδοχείο. "Δεν ξέραμε τι συνέβη γιατί ήμασταν πεσμένοι στο έδαφος για να προστατευτούμε".

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ σε προκήρυξή τους που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν ορκιστεί να ανατρέψουν τη σομαλική κυβέρνηση, έχουν εντείνει τις φονικές επιθέσεις σε εστιατόρια και σε ορισμένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία του Μογκαντίσου.

Πηγή: iefimerida.gr