Πολάκης: Κατάθεση με αποκαλύψεις στον αντεισαγγελέα

Gazzetta team
Πολάκης: Κατάθεση με αποκαλύψεις στον αντεισαγγελέα
Άνοιξε η αυλαία της δικαστικής έρευνας για τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με την κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετέβη στο γραφείο του υπουργού, όπως προβλέπει ο νόμος το πρωί, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ε. Κουτζαμάνη, για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης.

Αφορμή , όπως είναι γνωστό, αποτέλεσαν τα λεγόμενα του κ. Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος στη δικαιοσύνη: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο μέρος της κατάθεσής του αναλώθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα για όλες αυτές. Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός, ο κ. Δασούλας θα κρίνει εάν θα επεκτείνει την έρευνά του σε άλλα πρόσωπα, ή αν δεν κριθεί αναγκαίο θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.



Πηγή: iefimerida.gr