Αν έχεις Netflix άλλαξε αμέσως τον κωδικό σου!

Gazzetta team
Αν έχεις Netflix άλλαξε αμέσως τον κωδικό σου!
Το Netflix ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης επειγόντως!

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταινιών και σειρών στο διαδίκτυο, Netflix, ζητά από τους συνδρομητές της να αλλάξουν επειγόντως τον κωδικό πρόσβασής τους. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για «ένα προληπτικό μέτρο» μετά τα πρόσφατα προβλήματα ασφαλείας που έχουν υποστεί "άλλες εταιρείες μεγάλες Διαδικτύου».

Για αυτό, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει στείλει "πριν από λίγες ημέρες emails σε ορισμένα μέλη του Netflix ενθαρρύνοντάς τους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους λόγω της πρόσφατης αποκάλυψης των πρόσθετων κωδικών πρόσβασης από προηγούμενο κενό σε μια άλλη εταιρεία του Διαδικτύου ".

Στις αρχές Ιουνίου, το MySpace είχε επιβεβαιώσει ότι είχαν κλαπεί περισσότεροι από 360 εκατομμύρια λογαριασμοί , ο καθένας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζεται με κάθε χρήστη. Οι λογαριασμοί αυτοί είχαν προσφερθεί προς πώληση σε «φόρουμ χάκερ στο διαδίκτυο". Αυτή η είδηση ήρθε μόλις τρεις εβδομάδες μετά την ακύρωση από το LinkedIn 100 εκ. κωδικών χρηστών λόγω ενός κενού που υπήρχε το 2013.

Το Netflix, το οποίο τον Απρίλιο υπερέβη τα 80 εκατομμύρια συνδρομητές , δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των χρηστών που θα μπορούσαν να επηρεαστούν, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, οι χρήστες έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία η εταιρεία τους γνωστοποιεί ότι επαναφέρει αυτόματα τον κωδικό πρόσβασής τους, επειδή αυτός δεν ήταν προστατευμένος.

Πηγή: www.lifo.gr