ΕΚTΑΚΤΟ: Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή στην Αγγλία

Gazzetta team
ΕΚTΑΚΤΟ: Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή στην Αγγλία
Ένα περίεργο περιστατικό έγινε πριν από λίγο στο Μπίρστολ κοντά στο Λίντς της Βρετανίας. Άγνωστος πυροβόλησε και μαχαίρωσε μια γυναίκα βουλευτή των Εργατικών.

Η βουλευτής Τζο Κοξ δέχθηκε επίθεση κοντά στην τοπική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Βρετανικά ΜΜΕ. Ο δράστης παραμένει άφαντος.

Η Τζο Κοξ, ηλικίας 41 ετών, εξελέγη το 2015. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν επικεφαλής της Oxfam.

Στο σημείο του τραγικού περιστατικού βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν αναζητώντας ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Press Association: "Υπήρχε ένας άνδρας με άσπρο τζόκει ο οποίος ξαφνικά έβγαλε ένα όπλο από την τσάντα του. Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στην βουλευτή και στον άνδρα με το λευκό καπέλο και το όπλο του εκπυρσοκρότησε 2 φορές. Η βουλευτής σωριάστηκε μέσα στα αίματα ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα. Ο ένοπλος πισωπάτησε και πυροβόλησε άλλες δυο φορές κοιτάζοντας προς το μέρος της».

Πηγή: newsit.gr