+slo-gun

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για το «χάος» στη Βουλή

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για το «χάος» στη Βουλή

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για το «χάος» στη Βουλή

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Βουλή.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Βουλή πολλές φορές παραβιάζοντας ακόμη και συνταγματικού επιπέδου. 

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης  θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρεται σε «επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών», καθώς και τη συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Επίθεση Κουμουτσάκου- Τσιάρα στην κυβέρνηση

Για αντισυνταγματικές πρακτικές και προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα γεγονότα, τα οποία διαμορφώνουν ένα νοσηρό κλίμα. «Συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του Συντάγματος. Ζούμε μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», τόνισε, επισημαίνοντας πως τα κόμματα που κυβερνούν καταρρέουν.

Αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έντρομη απέναντι στη συρρίκνωσή της στην κοινωνία προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στη συνταγματική τάξη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τον τρόπο που φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια, για «χιλιάδες σελίδες και ρυθμίσεις που αργότερα άλλαζαν νόμους που είχαν ψηφιστεί» αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με το τι έγινε στην οικονομία το 2015 και οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Παράλληλα, ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι οι υπουργοί αρνούνται να ανταποκριθούν στο κοινοβουλευτικό έργο τους.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας και ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για πρακτικές στελεχών που οδηγούν στην πόλωση και τον διχασμό. «Όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά διατυμπανίζουν την αντισυνταγματικότητα που οι ίδιοι προωθούν. Δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κ. Καμμένου, του κ. Φίλη, του κ. Κυρίτση αλλά και της κ. Γεροβασίλη.

«Μπροστά σε αυτές τις πρακτικές η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να κρούσει έγκαιρα κώδωνα κινδύνου και εγρήγορσης απέναντι στην αυθαιρεσία. Οι πρακτικές αυτές δεν είναι αποδεκτές», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιάρας παρουσίασε στοιχεία, στα οποία υπάρχει υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει καταθέσει συνολικά 230 τροπολογίες και 14 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ, όπως είπε, έχει καταργηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

 

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet