Ο τζιχαντιστής έδειξε τα πτώματα στο Facebook live! (pics & vids)

Gazzetta team
Ο τζιχαντιστής έδειξε τα πτώματα στο Facebook live! (pics & vids)
Βιντεοσκόπησε ζωντανά τον εαυτό του την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού -Έγραφε στα social media «δεν ξέρω τι να κάνω με το παιδί τους», ενώ απείλησε ότι ο ISIS θα αιματοκυλίσει το Euro!

Επιστρέφει στη Γαλλία ο τρόμος του Ισλαμικού Κράτους, καθώς ο άνδρας που το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σκότωσε έναν αστυνομικό και τη σύζυγό του υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση.

Όλα ξεκίνησαν χθες περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Ένας άντρας, με το όνομα Λαρόσι Αμπάλα, επιτέθηκε στον 42χρονο αστυνομικό, Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέν, ακριβώς έξω από το σπίτι του χτυπώντας τον με μαχαίρι εννιά φορές στο στομάχι.

Στη συνέχεια αφού άφησε νεκρό τον αστυνομικό, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του όπου μέσα βρίσκονταν η σύζυγος του θύματος και το τρίχρονο παιδί του.



Όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε επίθεση», πρόσθεσε.

Όταν οι αστυνομικοί της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας RAID πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι εντόπισαν τη σορό της γυναίκας, ενώ ο δράστης που έπεσε νεκρός από τα πυρά των μελών της μονάδας των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, δεν είχε πειράξει το παιδάκι. Η σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Ήταν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους άνδρες της RAID που ο δράστης υποστήριξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, μάλιστα, σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό. Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών, μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα, όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες με το μακελειό στο Ορλάντο.

Αυτά που επίσης προκαλούν σοκ είναι όσα αποκαλύπτει τo γαλλικό δίκτυο BFMTV. Όπως μεταδίδει, o δράστης χρησιμοποίησε μία εφαρμογή στο Facebook -το Facebook Live- για να βιντεοσκοπήσει ζωντανά τον εαυτό του την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού!

Στο βίντεο -στο οποίο απεικονίζονται τα δύο θύματα- απεικονίζεται ο 25χρονος δράστης να αναλαμβάνει την ευθύνη της διπλής δολοφονίας. Στη συνέχεια, «ανέβασε» το βίντεο -το οποίο διαρκεί 13 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα- στον λογαριασμό του στο Facebook. Νωρίτερα,
η εφημερίδα «Le Figaro» μετέδωσε πως πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στο Facebook -μετά την σφαγή του ζευγαριού- ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του. «Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», έγραφε στο σχετικό μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί»!

Ολα αυτά τα δεδομένα έχουν θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η κυβέρνηση των Παρισίων στο Μέγαρο των Ηλυσίων παρουσία του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς και των υπουργών Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και Δικαιοσύνης, Ζαν Ζακ Ουρβοά.

Εικόνες έξω από το σπίτι του αστυνομικού, όπου είχε ταμπουρωθεί ο δράστης






«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση το πρωί στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID και σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τα αστυνομικά τμήματα του Μιρό και του Μαντ λα Ζολί για να «εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης».

Είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα!

Πάντως, ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλούν οι πληροφορίες που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν ότι το 2013 ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων!

Ο Λαροσί Αμπάλα είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν, έγινε γνωστό από πληροφορημένες πηγές. Ο 25χρονος φέρεται να ανήκε σε πακιστανοαφγανικό τρομοκρατικό δίκτυο.

Προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.



Πηγή: protothema.gr