To FBI είχε ανακρίνει δύο φορές τον μακελάρη του Ορλάντο

Gazzetta team
To FBI είχε ανακρίνει δύο φορές τον μακελάρη του Ορλάντο
Ο ένοπλος ο οποίος δήλωσε πίστη στον ISIS είχε υποβληθεί σε ελέγχους δύο φορές από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν, το 2007 και το 2013.


Ο 29χρονος Ομάρ Ματίν, αφγανικής καταγωγής που ζούσε στο Port St. Lucie της Φλόριδας είναι ο δράστης του μακελειού με τους 50 νεκρούς σε gay bar στο Ορλάντο. Ο ένοπλος ο οποίος δήλωσε πίστη στον ISIS είχε υποβληθεί σε ελέγχους δύο φορές από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν, το 2007 και το 2013, αλλά οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν κάτι ανησυχητικό, ανέφερε η G4S. Χθες η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας του κόσμου ανακοίνωσε ότι ο Όμαρ Ματίν, κάτοικος της Φλόριντας και υπήκοος των ΗΠΑ, γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν, εργαζόταν σε αυτήν από το 2007. «Ο Ματίν υποβλήθηκε σε έλεγχο (...) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς (να προκύψει) κανένα εύρημα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπός της. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Ματίν με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του δράστη είπε ότι ο γιος του νευρίαζε όταν έβλεπε άνδρες να φιλιούνται και πρόσθεσε πως η πράξη του δεν σχετίζεται με τη θρησκεία του. «Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.

O 29χρονος είχε εργαστεί ως φύλακας στη Φλόριντα.Η πρώην σύζυγός του δήλωσε ότι ήταν ασταθής, βίαιος χαρακτήρας και τη χτυπούσε .Με χτυπούσε. «Επέστρεφε σπίτι και άρχισε να με χτυπά επειδή δεν είχα βάλει πλυντήριο ή για κάτι άλλο ασήμαντο.»


Πηγή: thetoc.gr