Βομβαρδισμένο τοπίο η Σκόπελος μετά την καταιγίδα (pics)

Βομβαρδισμένο τοπίο η Σκόπελος μετά την καταιγίδα (pics)

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι τη Σκόπελο και κυρίως τη Χώρα του νησιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες νερού που κατέληξαν στο λιμάνι.  

Βομβαρδισμένο τοπίο η Σκόπελος μετά την καταιγίδα (pics)

Η καταιγίδα διήρκεσε περίπου μία ώρα, από τη 1 μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι και η σφοδρότητά της θύμισε στους κατοίκους τη θεομηνία της περσινής χρονιάς.

Από τη νεροποντή υπέστη μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ο περιφερειακός δρόμος της Χώρας και ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες να τις αποκαταστήσουν.

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία, ενώ ο χείμαρρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλισε.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περσινής καταστροφής, αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε πλήρη εγρήγορση και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις νέες ζημιές που υπέστη κυρίως η Χώρα Σκοπέλου».

Ευτυχώς, δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αφού αυτή την εποχή αρχίζει για το νησί των Σποράδων η κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet