Αστυνομικός για Ρουπακιά: Μας ειπε «είμαστε της ΧΑ αλλά μην το πείτε»

Gazzetta team
Αστυνομικός για Ρουπακιά: Μας ειπε «είμαστε της ΧΑ αλλά μην το πείτε»
«Ήταν ήρεμος και κάπνιζε» κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε ο Ρουπακιάς το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φυσσα

Με μόλις 2 από τους 68 κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να κάθονται στο εδώλιο ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά το απρόοπτο με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε, το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φυσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως τη σύλληψη του.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, ανέφερε ότι τη στιγμή της σύλληψης ο Ρουπακιάς δεν αντιστάθηκε αλλά ήταν ήρεμος και κάπνιζε.

Μάλιστα, ο αστυνομικός ανέφερε πως όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, ο Γ. Ρουπακιάς απάντησε: «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας» . Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο πως ο Ρουπακιάς είπε: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Γ. Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας. «Κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό» ανέφερε στην κατάθεσή του.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός είπε πως συνάδελφος του, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία και διευκρίνισε πως δεν έχει συμβεί και σε εκείνον το ίδιο.

Πηγή: protothema.gr