Στον δρόμο οι 950 εργαζόμενοι του Athens Ledra & της Πυρσός

Gazzetta team
Στον δρόμο οι 950 εργαζόμενοι του Athens Ledra & της Πυρσός
Μετά την Ηλεκτρονική Αθηνών, σοκάρει την αγορά το λουκέτο σε Athens Ledra και της Πυρσός security

Πληθαίνουν τα λουκέτα στην αγορά. Μετά την πτώχευση που κήρυξε η Ηλεκτρονική Αθηνών στις 13 Απριλίου αφήνοντας στον δρόμο 450 εργαζόμενους ακολούθησε το λουκέτο στο Athens Ledra Hotel και στην εταιρεία security Πυρσός με 140 και 800 εργαζόμενους αντίστοιχα.

Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου από τις αρχές του 2014 μετά την αποχώρηση της Marriott International.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί μισθοί από το Μάρτιο, αλλά ούτε και το δώρο του Πάσχα και αναμένεται την Τετάρτη να βγουν σε καθεστώς επίσχεσης.

Χθες οι πελάτες ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν ενώ και όσοι έφθασαν στο ξενοδοχείο δεν μπόρεσαν να κάνουν check in. Το ξενοδοχείο (πρώην Ledra Marriott) είχε βγει πριν από ένα χρόνο σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha bank και με τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ, ο οποίος όμως είχε αναβληθεί και η τιμή εκκίνησης αναπροσαρμόστηκε σε 47 εκατ. Ευρώ.

«Λουκέτο» έβαλε χθες και η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security, που δραστηριοποιούταν τα τελευταία 22 χρόνια στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, με τους περίπου 800 εργαζόμενους να βρίσκονται πλέον στον αέρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς, η ΠΥΡΣΟΣ προχώρησε σε στάση πληρωμών εδώ και ένα χρόνο απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

Πηγή: thetoc.gr