Γρίφος για δυνατούς λύτες ο φόνος Αγραφιώτου

Gazzetta team
Γρίφος για δυνατούς λύτες ο φόνος Αγραφιώτου
Γρίφος για δυνατούς λύτες το άγριο έγκλημα -Ανοίγει ο «κύκλος» των υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ.

Έχοντας ακόμη ελάχιστα στοιχεία στα χέρια τους, οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, προσπαθούν να εντοπίσουν το δράστη της δολοφονίας της 69χρονης, Ελευθερίας Αγραφιώτου, στο υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι.

Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και ο ιατροδικαστής αναζητούν DNA του δολοφόνου στα… νύχια της άτυχης γυναίκας που πάλεψε σθεναρά μαζί του και ενδεχομένως του είχε καταφέρει κάποιο πλήγμα.

Για την αστυνομία, το κίνητρο του δράστη παραμένει σεξουαλικό, γεγονός που είτε δείχνει την ύπαρξη ενός μανιακού που δεν αποκλείεται να ξαναχτυπήσει, είτε ο δράστης γνώριζε το θύμα και είχε έντονες προσωπικές διαφορές μαζί του, οι οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει με κανέναν.

Το δεύτερο σκέλος είτε για να προκύψει ο ύποπτος από μία τέτοια περίπτωση, είτε για να αποκλειστεί, αναγκάζει τις Αρχές να διευρύνουν τον κύκλο των ερευνών και ειδικά στον ευρύ, στον στενό φιλικό και στον στενότερο συγγενικό κύκλο, όπου άπαντες θα εξεταστούν εκ νέου και θα διερευνηθούν όλες οι πιθανότητες.

Την ίδια ώρα τις τηλεφωνικές επαφές που είχε στις 21 Απριλίου, η άγρια δολοφονημένη Ελευθερία Αγραφιώτη εξετάζουν προσεκτικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να εμπλέκουν στην δολοφονία τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου, επιμένουν στην ανάκριση του, καθώς έχουν στην διάθεση τους κάποιες ενδείξεις, πλην όμως δεν έχουν αποδείξεις.

Επίσης οι απαντήσεις από τις τράπεζες στο πλαίσιο άρσης του τραπεζικού απορρήτου, σε πρώτο στάδιο δεν αναδεικνύουν υπέρογκα χρηματικά ποσά καταθέσεων ή ύποπτες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Καταθέσεις έχουν ληφθεί από όλους τους υπαλλήλους και υπευθύνους του σούπερ μάρκετ, όπως και από τους υπαλλήλους εταιρείας ασφάλειας χωρίς να αναδεικνύεται κάτι σημαντικό από αυτές. Ένας υπάλληλος που φέρεται να είχε καταγγείλει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, πως υπήρχε σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου άνδρα σε ηλικιωμένη γυναίκα στο υπόγειο γκαράζ, κατέθεσε για… 3η φορά στους αστυνομικούς χωρίς να έχει στοιχεία αυτής της γυναίκας, ενώ και η μαρτυρία του παρουσιάζει αρκετά κενά, τα οποία είτε προέρχονται από την προσπάθεια υπεράσπισης της επιχείρησης, είτε πρόκειται για αναφορά που είχε σκοπό τα «5 λεπτά» δημοσιότητας. Επισημαίνεται ότι στις προηγούμενες δύο καταθέσεις του δεν είχε αναφέρει τέτοιο περιστατικό.

Αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, το επίμαχο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ακόμη κάτι αξιοποιήσιμο. Την ίδια ώρα έχουν διαπιστώσει ότι η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε καν να πάει στο σούπερ μάρκετ, ούτε στο κατάστημα καλλυντικών, που φέρεται ότι θα πήγαινε την συγκεκριμένη μέρα.


Πηγή: protothema.gr