Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη

Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη

«Αύριο - μεθαύριο θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση».

Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη, τόνισε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Αnt1 ξεκαθαρίζοντας ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η εθνική σύνταξη.

Διευκρίνισε ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «αύριο - μεθαύριο θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το θέμα των «κόκκινων δανείων» με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.

Για την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, επεσήμανε ότι το βασικό δίλημμα ήταν είτε η αύξηση του ρεύματος και του νερού «ή θα οδηγούμαστε στην λύση της αύξησης του ΦΠΑ», κάτι που τελικά επέλεξε η κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr

 

Best of internet