ΓΑΠ χωρις μουστάκι εναντίον... πρώην αντιμνημονιακών (pic)

Gazzetta team
ΓΑΠ χωρις μουστάκι εναντίον... πρώην αντιμνημονιακών (pic)
Αγνώριστος εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της πολιτικής ηγεσίας και του Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση εναντίον όλων των πολιτικών αρχηγών και βέβαια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία που πραγματοποίησε στην Πάτρα, με την ιδιότητα του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ. Η είδηση, ωστόσο, για τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, βγήκε από άλλο σημείο και όχι από την ομιλία του. Βέβαια, ήταν αρκετά... κοντά, καθώς οι πιο παρατηρητικοί από τους παρευρισκόμενους πρόσεξαν ότι... κάτι έλειπε από το πρόσωπο του επικεφαλής του κινήματος. Τί ήταν αυτό; Το... μουστάκι! Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε χωρίς το... σήμα κατατεθέν του και πραγματικά ήταν... άλλος άνθρωπος.

Κατά τα άλλα, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου, προκειμένου να... βγει ξανά μπροστά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Θα μπω ξανά μπροστά, αλλά σας χρειάζομαι όλους. Κάθε προοδευτική φωνή.Τώρα που οι μύθοι κατέρρευσαν, τώρα που ο κόσμος διψάει για πολιτικούς των οποίων τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα. Αδιαπραγμάτευτοι στις αρχές μας.Περήφανοι για το έργο μας. Με προτάσεις για το σήμερα και το αύριο».

Για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε:
«Αφήνουμε τα ατελείωτα κεντροαριστερά μπρος-πίσω, σε όσους έχουν καιρό για χάσιμο".
Είπε επίσης: Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην υπόθεση της συνεργασία και της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, Είμαστε πάντα αλλεργικοί στη συναλλαγή. Εχουμε αρχές, αξίες και ιδανικά, που δεν υπόκεινται σε κανέναν κόφτη συναλλαγής».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «
Ακόμα και σήμερα, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει στις ομιλίες του ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν το Μνημόνιο το 2010. Και όχι η πελατειακή ασυδοσία μέχρι το 2009 που μας ανάγκασε να χρειαζόμαστε ΜνημόνιοΌχι τα 110 δισ χρέος που φορτώθηκε η χώρα σε 5 χρόνια, από το ’04 έως το ’09, όταν είχε φορτωθεί 180 από το 1830 έως το 2004. Χτίστηκαν καριέρες πάνω στο ξέπλυμα ευθυνών όσων συνέβησαν μέχρι το ’09 και στην πλύση εγκεφάλου πως το πρόβλημα ήρθε το 2010.
Πέρσι το παίζαμε τρελοί. Ωραίο για reality. Όταν όμως χρειάζεσαι/ζητάς χρήματα και σε θεωρούν τρελό σε δένουν με ζουρλομανδύα. Kυβέρνηση-εκκαθαριστή ζήσαμε επί Σαμαρά-Βενιζέλου, την ζούμε κ σήμερα. Κυβέρνηση με πάθος για αλλαγές ζήσαμε μόνο τo ’09-’11. Ήταν η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν ντρέπομαι να πω κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Άλλοι ξεχνάνε τον Πρωθυπουργό της. Αλλά τόσοι ήταν πάντα».

Πηγή: protothema.gr