Νέα βόμβα Χρυσόγονου: Είχε δίκιο ο Λαφαζάνης

Gazzetta team
Νέα βόμβα Χρυσόγονου: Είχε δίκιο ο Λαφαζάνης
Ξαναχτύπησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZΑ Κώστας Χρυσόγονος λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ξαναχτύπησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZΑ Κώστας Χρυσόγονος λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον Alpha 9.89, ισχυρίστηκε πως «Το πιο σωστό είναι αυτό που είχε πει ο Π. Λαφαζάνης, το ευρώ είναι μία γερμανική φυλακή, αυτό. Στις γερμανικές φυλακές δεν αποδράς με ελικόπτερο, όπως ήρθε να πάρει από τις φυλακές τον Παλαιοκώστα. Από τις γερμανικές φυλακές φεύγεις ή οριζόντιος ή όρθιος όταν τελειώσει η ποινή σου. Η ποινή τελειώνει όταν καταφέρουμε να ξαναβγούμε στις αγορές και να δανειστούμε όπως δανείζονται τα φυσιολογικά κράτη».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία δήλωσε ότι «Χαρούμενος δεν μπορεί να είναι κανείς όταν το ελληνικό κράτος αναγκάζεται να λάβει τέτοια μέτρα. Η ρήξη με τους δανειστές βέβαια, θα είχε πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες. Είμαστε αναγκασμένοι να πορευόμαστε αυτόν τον δρόμο μετά από λάθη δεκαετιών».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Καμμένου για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι «τα αρμόδια δικαστήρια θα αποφανθούν κατά πόσο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Τόσο το ελληνικό Σύνταγμα όσο και η συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε προβλέπουν ότι οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές πρέπει να υπάγονται σε καθεστώς ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Φαντάζομαι πως έχει γίνει η νομική προεργασία και από εμάς και από τους δανειστές για το θέμα του ΦΠΑ αλλά και για τον κόφτη».

Τέλος, για το χρέος εκτίμησε ότι «εκεί που βρίσκεται, δεν είναι βιώσιμο. Πρακτικά, δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Την αναδιάρθρωση θα μας τη δώσουν έστω κλαίγοντας, σπρώχνοντας, παλεύοντας, όχι σήμερα-αύριο, έστω σε στάδια».

Πηγή: thetoc.gr