Σαν απλός θνητός ο Ομπάμα τρώει σε βιετναμέζικο (pics+vid)

Gazzetta team
Σαν απλός θνητός ο Ομπάμα τρώει σε βιετναμέζικο (pics+vid)
Ο Μπαράκ Ομπάμα βρήκε χρόνο για να δοκιμάσει ένα bun cha, παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο, σε ένα εστιατόριο του Ανόι μαζί με τον διάσημο σεφ Αντονι Μπουρντέν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρήκε χρόνο για να δοκιμάσει ένα bun cha, παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο, σε ένα δημοφιλές μικρό εστιατόριο του Ανόι μαζί με τον διάσημο σεφ και γευσιγνώστη του CNN Άντονι Μπουρντέν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να κλείσει την χθεσινή του ημέρα, την πρώτη της ιστορικής του επίσκεψης στο Βιετνάμ, η οποία είχε σηματοδοτηθεί νωρίτερα από την ανακοίνωση της άρσης του εμπάργκο στην πώληση όπλων στη χώρα αυτή, με ένα δείπνο στο εστιατόριο "Bun Cha Huong Lien", υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Ομπάμα κάθισε μαζί με τον Μπουρντέν, οι εκπομπές του οποίου στο CNN κάνουν τον γύρο του κόσμου, σε ένα μικρό τραπέζι του εστιατορίου, ανάμεσα στους ντόπιους πελάτες του.

"Ο πρόεδρος χειρίζεται καλά τα ξυλάκια", σχολίασε ο γευσιγνώστης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας μια φωτογραφία του Ομπάμα που έχει μπροστά του ένα μπολ με bun cha, μια παραδοσιακή βιετναμέζικη σούπα που γίνεται με βάση το χοιρινό.

"Συνολικό κόστος ενός δείπνου bun cha με τον πρόεδρο: $6.00. Εγώ πλήρωσα τον λογαριασμό", προσθέτει ο Μπουρντέν στο Twitter.

Η συνέντευξη του Ομπάμα από το εστιατόριο αυτό στο Ανόι θα μεταδοθεί τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου γαστρονομικών εκπομπών του Μπουρντέν.

Η 54χρονη Νγκουγέν Τι Λιέν, η "τυχερή" ιδιοκτήτρια του μικρού αυτού εστιατορίου, διηγήθηκε στο AFP πόσο μεγάλη ήταν η έκπληξή της όταν είδε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μπαίνει στην ταπεινή οικογενειακή της επιχείρηση.

"Δεν μπορούσα να το φανταστώ, ούτε στα όνειρά μου", είπε.

"Ένα αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο μας είχε επισκεφθεί πριν από τρεις ημέρες, αλλά μας είχε πει μόνο ότι ήταν για την εκπομπή τους. Δεν ξέραμε ότι θα ερχόταν ο Ομπάμα", πρόσθεσε.

Το μόνο που μετανιώνει η Νγκουγέν Τι Λιέν είναι ότι "δεν βρήκα χρόνο να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του", σε αντίθεση με το πλήθος των Βιετναμέζων που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το μικρό εστιατόριο για να δουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ από κοντά.


Πηγή: thetoc.gr