Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο

Gazzetta team
Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο τόσο επί της αρχής όσο και επι των άρθρων και τροπολογιών από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Ωστόσο, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αναμένεται να ψηφίσουν ορισμένα άρθρα όπως για την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ανεξάρτητη Αρχή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πρώτη συνεδρίαση θα λήξει τα μεσάνυχτα για να συνεχιστεί την Κυριακή από τις 10 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα που είναι προγραμματισμένη η σχετική ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για την συνεδρίαση του eurogroup της 24η Μαϊου περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, η κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση των φόρων σε τσιγάρα, βενζίνη, συνδρομητική τηλεόραση κ.α. αλλά και η δημιουργία του υπερ ταμείου αποκρατικοποιήσεων όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας.

Πηγή: protothema.gr