Πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Fed

Gazzetta team
Πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Fed
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) θα αυξήσει πιθανότατα τα επιτόκια τον Ιούνιο, αν τα στοιχεία δείξουν ισχυρότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς και συγκράτηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση χάραξης πολιτικής της Fed, στις 26-27 Απριλίου, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η άποψη αυτή εκφράστηκε από τους περισσότερα μέλη της κεντρικής τράπεζας.

Στη συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής χάραξης πολιτικής της Fed εμφανίστηκαν περισσότερο πεπεισμένα ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς το στόχο του 2%, ενώ ήταν λιγότερο ανήσυχοι για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης των ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο, οι περισσότεροι όμως τόνισαν τη βελτίωση στην αγορά εργασίας, η οποία δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε καλό δρόμο.

Κατά τη συνεδρίασή της τον Απρίλιο, η Fed διατήρησε τα επιτόκια στην περιοχή στο 0,25% - 0,50%. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Πηγή: in.gr