+slo-gun

Ο Κυριάκος επιμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές

Ο Κυριάκος επιμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές

Μετά από πολύωρες εσωτερικές συσκέψεις και αφού ακούστηκαν στο επιτελείο του αντικρουόμενες απόψεις, η ηγεσία του κόμματος επιμένει στο αίτημα των εκλογών.

Ο Κυριάκος επιμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές

Μετά την αρχική αμηχανία, τις έντονες εσωτερικές συζητήσεις για τη στρατηγική της Ν.Δ. αλλά και μερικές παρασκηνιακές γκρίνιες για το ενδεχόμενο να βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε στρατηγικό αδιέξοδο, λόγω και των εξελίξεων στο πεδίο της αξιολόγησης, η ηγεσία του κόμματος επιμένει στην διατύπωση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από πολύωρες εσωτερικές συσκέψεις και αφού ακούστηκαν στο επιτελείο του αντικρουόμενες απόψεις, επέλεξε χθες να θέσει και πάλι στην κορυφή της αντιπολιτευτικής του ρητορικής το αίτημα για εκλογές, λέγοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ότι αυτό παραμένει και είναι πιο ισχυρό από πριν, ενώ μίλησε για το 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Η επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. να εμφανιστεί το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν συνειδητή και θέλησε ο ίδιος να πάει σε ένα μη φιλικό περιβάλλον (φάνηκε όπως λέγανε πολλά κεντρικά στελέχη της ΝΔ και από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε) και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυρίως θέλησε να πείσει ότι η Ν.Δ. δεν είναι σε αναζήτηση στρατηγικής, δεν είναι σε αδιέξοδο και προφανώς, παρά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, δεν επένδυσε στην καταστροφή και στην αποτυχία. Παράλληλα, όμως θέλησε να εμφανιστεί ότι η επόμενη περίοδος θα είναι εξαιρετικά επώδυνη για τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω του 4ου μνημονίου της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Το μείγμα των μέτρων

«Το αίτημα για εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.,«είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Όχι μόνο γιατί η Κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία, διότι συνολικά οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα μας».

«Το τίμημα της ανικανότητας της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει πάρα πολύ ακριβά σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Είναι το τίμημα της καθυστέρησης και το σημαντικότερο είναι το τίμημα της απώλειας πλούτου από το γεγονός ότι η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Το βασικό πρόβλημά μας», πρόσθεσε, «είναι το μείγμα των μέτρων και τα 5,4 δις ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Διότι η Κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει ότι τα μέτρα αφορούν λίγους, η πραγματικότητα είναι ότι οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι θα έρθουν και θα ψηφιστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ειδικά τους πιο αδύναμους οι οποίοι επιβαρύνονται από τους έμμεσους φόρους. Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%, αύξηση φορολογίας στην βενζίνη και διάφοροι άλλοι έμμεσοι φόροι για τους οποίους ακούω ότι συζητιούνται, θα επιβαρύνουν τελικά όλους τους Έλληνες. Αυτό είναι δεδομένο».
 

To χρέος και οι αυταπάτες

Για το θέμα του χρέους, ο Κυρ. Μητσοτάκης αφού σημείωσε πως «η συζήτηση για το χρέος είχε ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους από τον Νοέμβριο του 2012 και σήμερα ακόμα ρητή δέσμευση για το χρέος δεν έχουμε πάρει», ανέφερε ότι«μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο αλλά να δεσμευτούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 15 χρόνια της τάξης του 3,5% θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει, προσέξτε, ένα αέναο μνημόνιο. Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα συνεχές μνημόνιο επιτήρησης της χώρας και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα , ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για αυταπάτη. Αυταπάτη η αλήθεια; Ψέματα λέει ο κ. Τσίπρας. Διότι το κόστος αυτής της δήθεν αυταπάτης ήταν τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί να στέκεται ένας πρωθυπουργός μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να λέει ήμουν θύμα πλάνης όταν νομίζω ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε εκείνη την εποχή και πώς οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έλεγε ψέματα και σήμερα λέει ψέματα. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου παραπλανημένος. Νομίζω ότι ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε όπως ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και σήμερα».
 

Η υπόσχεση

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτή η Κυβέρνηση,  δεν μπορεί,  δεν θέλει και δεν ξέρει πώς να κάνει» και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Δημόσιο Τομέα πως «ως Νέα Δημοκρατία δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Συζητάμε, όμως, για πολύ καλύτερη ανακατανομή του προσωπικού, η Κυβέρνηση δε έχει κάνει απολύτως τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι σχέσεις εμπιστοσύνης τις οποίες εμείς ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να χτίσουμε με την ελληνική κοινωνία στηρίζονται στην αλήθεια και στην ευθύνη της αλήθειας. Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να πω πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

 
Πηγή: thetoc.gr

 

Best of internet