Σενάρια ανασχηματισμού από τη Γεροβασίλη

Gazzetta team
Σενάρια ανασχηματισμού από τη Γεροβασίλη
Ορθάνοιχτο άφησε για πρώτη φορά δημοσίως το ενδεχόμενο ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Δεν μπορώ να αποκλείσω σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον Alpha η Όλγα Γεροβασίλη

«Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι θα ήταν δύσκολος ένας ανασχηματισμός με εκπροσώπους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν», είπε.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση υποστήριξε πως «τα δύσκολα τελείωσαν», προβλέποντας πως το κλίμα θα αλλάξει από το δεύτερο εξάμηνο και μετά. Εκτίμησε ότι είναι «εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθούν του χρόνου οι στόχοι με δεδομένα τα φετινά αποτελέσματα».

Απαντώντας για το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε πως «δεν πανηγυρίσαμε. Δεν πανηγυρίζει κανείς γιατί έχουμε φέρει και έχουν ψηφιστεί αυτά που περιγράφουμε. Από την άλλη σε μία κατεστραμμένη οικονομία και ένα κράτος με πολλά προβλήματα, φτάνουμε σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε την αντιστροφή».

Η κυρία Γεροβασίλη εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Μνημονίου δεν θα χρειαστεί εφαρμογή του «κόφτη»: «Μπορούμε στα επόμενα χρόνια, μέχρι την τελική μέτρηση του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2019 να φτάσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: koolnews.gr