Κάμερον: Το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Gazzetta team
Κάμερον: Το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Σε ομιλία του για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αναμένεται να υποστηρίξει ότι η απόφαση να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρώπη θα βοηθήσει να αποτραπεί μία νέα πολεμική σύγκρουση στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ο Κάμερον θα δώσει έμφαση στον ρόλο της Βρετανίας για την ειρήνευση στην Ευρώπη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα τονίσει τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ευρώπης και την συνεισφορά των Βρετανών σε αυτές και τον ηρωισμό που έχουν επιδείξει οι συμπατριώτες του μέσα στους αιώνες.

Θα κάνει αναφορές στον Τσόρτσιλ και τις προσπάθειές του για να ενωθεί η Ευρώπη, να προωθηθεί το ελεύθερο εμπόριο και για να δημιουργηθούν οι θεσμοί που θα απέτρεπαν την επανάληψη του αιματηρού Παγκόσμιου Πολέμου. Στόχος του Κάμερον, όπως αναφέρουν βρετανικές εφημερίδες είναι να δείξει ότι η ψήφος υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη είναι μία πατριωτική κίνηση και να αφαιρέσει αυτό το επιχείρημα από τους υποστηρικτές της εξόδου.

«Η Ευρώπη μας επηρεάζει και την επηρεάζουμε. Εάν κάτι πάει στραβά στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να υποκριθούμε ότι έχουν ανοσία στις επιπτώσεις. Ο Κάμερον πιστεύει, όπως γράφει η εφημερίδα Mirror, ότι η παραμονή της ισχυρής Βρετανίας στην ΕΕ θα βοηθήσει να αποτραπεί μία μελλοντική πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη, και όπως γράφει στον τίτλο της, το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή topontiki.gr