Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όρθιος και ενωμένος

Gazzetta team
Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όρθιος και ενωμένος
Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Απορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης πως γίνεται να μειωθούν οι… φόροι, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας δημοκρατίας, ο οποίος διατύπωσε αντίστοιχη πρόταση στη Βουλή. Μιλώντας στη συζήτηση για το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Δραγασάκης αντέκρουσε την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη μέσω μείωσης των φόρων, ενώ χαρακτήρισε “ένα μεγάλο ΑΝ” την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Μας είπατε θα μας πάτε στην ανάπτυξη μειώνοντας τους φόρους”, είπε και αναρωτήθηκε “Μιλάτε σοβαρά;” για να απαντήσει “μόνο μέσω της ανάπτυξης θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους”. “Μιλήσατε και για περικοπές δαπανών. Μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε; Μισθούς και συντάξεις, ποιων;”, πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

Αποκάλυψε μάλιστα τι σημαίνει η λέξη “αλήθεια” στο Google, με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. “Νόμιζα ότι άκουγα έναν αρχάγγελο της αλήθειας και μπήκα στον google να δω τι σημαίνει. Είναι η πραγματικότητα ενός γεγονότος”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε “η ομιλία του Μητσοτάκη ήταν ένα ατελείωτο και μεγάλο ΑΝ. Το ίδιο αφήγημα του Σαμαρά για το αν. Για το αν είχε ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση,αν, αν…”.

Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ δεν έχει αναφερθεί καθόλου στο ζήτημα του χρέους και αναρωτήθηκε “δεν επιθυμείτε την ελάφρυνση του;”. Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι δεν διαθέτει η ΝΔ εναλλακτική σχέδιο, ούτε βιώσιμη πολιτική για τη χώρα. “Γιατί αν είναι θα την εφάρμοζε, γιατί ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει στον αυτοματισμό των αγορών”, υπογράμμισε.

“Αυτά που αποκαλείτε ψέματα ήταν το πρόγραμμα ενός πολιτικού κόμματος και θα το εφαρμόσουμε αργά ή γρήγορα”, υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης. “Είστε ένα κόμμα σε κρίση ταυτότητας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Δραγασάκης παραδέχθηκε ότι η πορεία μας είναι δύσκολη, αλλά τα δύσκολα είναι πίσω μας. “Έχουμε άλλα 3 χρόνια για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας” και έσπευσε να διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί “το βασικό πόλο σταθερότητας”, ότι είναι “όρθιος”, “ενωμένος” να χαράξει το σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου για την ολοκλήρωση της 4ετίας.

Πηγή: protothema.gr