«Υπόσχομαι γεράματα αξιοπρέπειας και σύνταξη 384 ευρώ», είπε ο Τσίπρας

«Υπόσχομαι γεράματα αξιοπρέπειας και σύνταξη 384 ευρώ», είπε ο Τσίπρας

«Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» είπε ο πρωθυπουργός.

«Υπόσχομαι γεράματα αξιοπρέπειας και σύνταξη 384 ευρώ», είπε ο Τσίπρας

«Είχα δώσει μια υπόσχεση» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε: «Οτι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών θα είναι θετικός. Και η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ενώ διαβεβαίωσε ότι «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».
  
Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε συντάξεις 384 ευρώ για 9 στους 10 αγρότες και ισχυρίστηκε ότι με αυτές τις συντάξεις-φιλοδωρήματα οι Έλληνες εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας!

«Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατεύσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στηναρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για τις συντάξεις αυτοί που έκαναν οριζόντια περικοπή συντάξεων κάθε φορά που το ασφαλιστικό ήταν στο κόκκινο. Παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήες της υποταγής και της καταστροφής και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας». 

«Η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας, με τα λάθη μας, να κάνουμε τομές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις ξαναφέρνουμε στις ράγες το ασφαλιστικό.

«Προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που πέρνουν σύνταξη -αθροιστικά με την επικουρική- μέχρι 1300 ευρώ» σημείωσε.

«Αυτό το καταφέραμε γιατί είχαμε στρατηγική στόχευση να μοιράσουμε δίκαια το βάρος στα υψηλά εισοδήματα και να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» είπε ο κ. Τσίπρας

«Χωρίς αυτή την παρέμβαση το ασφαλιστικό σύστημα θα κατέρρεε» είπε ο πρωθυπουργός για το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου ισχυριζόμενος ότι χωρίς την «μεταρρύθμιση» που έρχεται άρον-άρον προς ψήφιση «σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν στο φάσμα να μην μπορούμε να δώσουμε καν σύνταξη». 

«Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου και την αύξηση των ετών υποχρεωτικής ασφάλισης ο κ. Τσίπρας είχε να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έδωσε κίνητρα για την παραμονή στην εργασία».

 
 
 
 
Πηγή: protothema.gr

Best of internet